De praktijk | Coronavirus


Twijfelt u of u de huisarts of GGD moet bellen? 
Deze test van thuisarts.nl geeft u meteen informatie en advies.

Voor iedereen geldt: houd 1,5 meter afstand tot anderen en blijf thuis bij klachten

Mensen met klachten (hoesten, niezen, keelpijn, loopneus, verhoging/koorts, benauwdheid of plotseling verlies van reuk en/of smaak) mogen niet naar buiten. Heeft u één van deze klachten? Maak dan een afspraak bij de GGD voor een test. Bel 0800-1202.
Mensen van 70 jaar of ouder en mensen met een kwetsbare gezondheid moeten extra voorzichtig zijn bij contact met anderen.

Opstarten reguliere zorgverlening
Nu de piek van de Coronacrisis over zijn hoogtepunt is, starten wij langzaam maar zeker de gewone zorgverlening voor u als patiënt weer op. Uiteraard doen we dit met de nodige voorzorgsmaatregelen om de 1.5 meter zoveel mogelijk te waarborgen.
Hiervoor hebben we een aantal maatregelen en uitgangspunten, we vragen om uw begrip en medewerking hierbij:
  • Zo lang vanuit de overheid het advies is om contacten waar mogelijk te beperken, zullen we zorgvuldig kijken welke zorg nú écht nodig is, en wat kan wachten. Daarbij proberen we –daar waar het kan- dingen telefonisch of via een e-consult met u te regelen.
  • Activeer uw account van MijnGezondheid.Net. Dit kan via de homepage. Klikt u op ‘Inloggen MijnGezondheid.Net’ onder ‘Ik heb account’, óók als u voor het eerst inlogt. Wij hebben alle patiënten die op 1-1-2020 16 jaar of ouder waren hiervoor al via email benaderd. Heeft u deze mail niet gehad? Meldt u zich dan hier aan. Via MGN kunt u online een afspraak maken bij de huisartsen en praktijkondersteuners, herhaalrecepten aanvragen of een niet dringende vraag stellen aan een zorgverlener. U kunt hier eventueel ook een foto van uw klacht toevoegen waardoor het vaak niet nodig is om naar de praktijk te komen.
  • Onze spreekuren zijn zó ingericht dat er telkens maar een beperkt aantal patiënten in de wachtkamer wacht, op deze manier kunt u óók in de wachtkamer 1.5m afstand houden tot anderen. Kom daarom zoveel mogelijk alleen naar de afspraak. 
  • Kom niet te lang voor uw afspraak naar de praktijk, zodat u uw tijd in de wachtkamer zo kort mogelijk houdt. Als u toch vroeg bent: wacht even in uw auto of buiten het gezondheidscentrum voor u naar binnen komt en plaatsneemt in de wachtkamer. 
  • In de hal van Medisch Centrum Artois staat een zuil waar u uw handen kunt desinfecteren. Maak hier alstublieft gebruik van als u binnen komt. 
  • Afspraken met onze praktijkondersteuners blijven vooralsnog zoveel mogelijk telefonisch of via een e-consult verlopen. 
  • Er zijn aparte spreekuren ingericht voor mensen mét en zonder Corona-verdachte klachten. Hier wordt altijd met volledige persoonlijke bescherming gewerkt.
  • Kom niet naar de balie om afspraken te maken, te overleggen of vragen te stellen. Neem telefonisch contact op met de praktijk. 


De bloedafnamelocaties van Diagnostiek Voor U op de Boschdijk en Stratumsedijk zijn geopend.
Bloedafname is alleen mogelijk op afspraak. U kunt zelf een afspraak maken via www.diagnostiekvooru.nl of door te bellen naar 088-2141149.

Ervaart u spanningen, angst of somberheid als gevolg van het coronavirus? Schroom niet om een (bel)afspraak te maken bij een van onze praktijkondersteuners GGZ.

Denk na over behandeling bij corona
Informatie hierover kunt u vinden op thuisarts.nl. U kunt ook gebruik maken van de keuzehulp. De ingevulde gegevens kunt u downloaden en uitprinten om vervolgens met uw huisarts te bespreken.
Nieuws en mededelingen
Online inzage dossier
Online inzage dossier
Geplaatst: 3 juli 2020
Per 1 juli 2020 kunt u digitaal uw dossier inzien. Lees hieronder hoe dit in z'n werk gaat.

Lees meer
Opstarten reguliere zorgverlening
Opstarten reguliere zorgverlening
Geplaatst: 22 mei 2020
Nu de piek van de Corona-crisis over zijn hoogtepunt heen is, starten wij langzaam maar zeker de gewone zorgverlening voor u als patiƫnt weer op. Uiteraard doen we dit met de nodige voorzorgsmaatregelen om de 1.5 meter zoveel mogelijk te waarborgen.

Lees meer
Andere werkzaamheden POH Maaike Merkelbach en nieuwe praktijkondersteuner
Andere werkzaamheden POH Maaike Merkelbach en nieuwe praktijkondersteuner
Geplaatst: 22 mei 2020
Maaike Merkelbach neemt afscheid van haar patiƫnten. Praktijkondersteuner Ine Kuilder neemt de zorg van haar over. Ook zal POH Ingrid Bussels (ook werkzaam bij Gezondheidscentrum Achtse Barrier) ons per 15 juni ondersteunen op de woensdag.

Lees meer