De praktijk | Spreekuren en huisbezoek


Spreekuur en huisbezoek
Alle spreekuren zijn op afspraak. Wij reserveren 10 minuten per afspraak.
Zoals gezegd, zijn wij allen uw huisarts. Bij het maken van een afspraak kunt u natuurlijk vragen naar een specifieke huisarts. Omdat de huisartsen parttime aanwezig zijn op de praktijk, kan het voorkomen dat u soms door een andere huisarts wordt geholpen.

Om de spreekuren van de artsen goed te kunnen plannen (moet uw klacht meteen gezien worden of kan dit later), vragen de assistente de reden van uw komst. Ook zijn zij geschoold om u advies te geven bij veelvoorkomende klachten. Zij is daartoe opgeleid en deze adviezen worden altijd nabesproken met de arts. Net als de huisarts is ook de assistente verplicht vertrouwelijk met uw informatie om te gaan.
Omdat het in verband met privacy lastig is om aan de balie de reden van uw komst te vragen, verzoeken wij u de afspraak telefonisch te maken.

Heeft u meerdere vragen of komt u voor een chirurgische ingreep, dan kunt u met de assistente overleggen of er extra tijd nodig is. Voor meerdere personen dient u altijd meerdere afspraken te maken.
 
Huisbezoeken zijn bedoeld voor patiënten die te ziek zijn om zelf naar de praktijk te komen.

Graag uw attentie voor het volgende:
In verband met de verminderde bezetting van de artsen in de vakanties worden er in deze periodes geen afspraken gemaakt voor de volgende zaken:

- (Rijbewijs)keuringen
- Chirurgische ingrepen die niet spoedeisend zijn zoals bijvoorbeeld het verwijderen van moedervlekken, talgklieren en ouderdomswratten
- De jaarcontroles voor mensen met Diabetes mellitus
- Dubbele "controle" consulten

 Mocht u twijfelen over de aard van uw afspraak, neem dan contact op met de assistente.


Spreekuren doktersassistentes
Elke dag tussen 14.00 - 16.00 uur kunt u bij de assistentes terecht voor de volgende behandelingen:
 • Geven van injecties die zijn voorgeschreven door de huisarts
 • Wratten aanstippen
 • Verwijderen van hechtingen
 • Uitspuiten van oren
 • Verbinden van wonden (via de huisarts)
 • U hoeft hiervoor geen afspraak te maken.

  De assistentes maken ook de uitstrijkjes in het kader van het Bevolkingsonderzoek Baarmoederhalskanker. Als u hiervoor een oproep heeft gekregen van de GGD, kunt u via onze assistentes een afspraak maken. 


  Spreekuren praktijkondersteuners
  Onze praktijkondersteuners houden zelfstandig spreekuren, vooral voor patiënten met een chronische ziekte, zoals astma, COPD, diabetes, hart- en vaatziekten, osteoporose en urine-incontinentie.
  Daarnaast hebben wij een praktijkondersteuner GGZ die u kan begeleiden bij psychische klachten en een praktijkondersteuner Jeugd.
  De praktijkondersteuners werken onder verantwoordelijkheid van uw eigen huisarts.


  Spreekuur Novadic-Kentron consulente
  Een keer per maand is verslavingsconsulente van Novadic-Kentron, mevr. Vogels, aanwezig in de praktijk. Zij kan u ondersteunen bij verslavingsproblematieken. Verwijzingen gaan via de huisarts of praktijkondersteuner GGZ.


  Telefonisch spreekuur
  Het telefonisch spreekuur is bedoel voor korte vragen of het doorgeven van uitslagen. De huisartsen en praktijkondersteuners bellen u zelf terug op de dagen dat zij werkzaam zijn tussen 12.00-14.00uur.
  Als u een terugbelafspraak wilt maken, kunt u contact opnemen met de assistente. Wilt u dezelfde dag nog teruggebeld worden, graag bellen voor 10.00uur.
   

  Nieuws en mededelingen
  Meedenken met Gezondheidsplein Achtse Barrier
  Geplaatst: 24 oktober 2017
  Wij zijn naar u op zoek!

  Lees meer
  Aanpassing bereikbaarheid praktijk
  Geplaatst: 15 september 2017
  In verband met administratieve taken van de assistentes is de praktijk voortaan tussen 14.00-15.00uur alleen voor spoed te bereiken.

  Lees meer
  Nieuwe patientenfolder 'Aan de slag met een chronische aandoening'
  Nieuwe patientenfolder 'Aan de slag met een chronische aandoening'
  Geplaatst: 11 september 2017
  We hebben een nieuwe folder ontwikkeld voor mensen met een chronische aandoening. In deze algemene patientenfolder staat uitgelegd wat het inhoudt om in een zorgprogramma terecht te komen.

  Lees meer