De praktijk | Spreekuren en huisbezoek


Spreekuur en huisbezoek

- In verband met de privacy is het lastig om aan de balie vragen aan u te stellen, daarom is het prettiger als u telefonisch een afspraak maakt. 
- Alle spreekuren zijn op afspraak, wij reserveren 10 minuten per afspraak. 
- Indien u 2 dingen wilt bespreken, of meer tijd dan 10 minuten denkt nodig te hebben, vraag dan om een dubbel consult. 
- U kunt afspraken bij iedere huisarts maken, wij zijn allen uw huisarts. Toch werkt het voor u en ons vaak het prettigst als u 1 of 2 huisartsen als vast aanspreekpunt kiest. 
- Aangezien alle huisartsen in de praktijk parttime werken, kan het zijn dat u soms niet op de door u gewenste dag bij uw vaste huisarts terecht kunt. 

Huisbezoeken zijn bedoeld voor patiënten die te ziek zijn om zelf naar de praktijk te komen, niet voor patiënten die een vervoersprobleem hebben. 

Triage
Indien u telefonisch contact met de praktijk opneemt zullen onze doktersassistentes een inschatting maken van uw klachten en beoordelen hoe spoedeisend deze zijn, dit heet triage. Soms zal een (zelfzorg)advies volstaan, soms moet u (snel) gezien worden door de huisarts. Om deze inschatting goed en veilig te kunnen maken is het van belang dat de assistente vraagt naar uw klachten en dat u zo goed mogelijk antwoord geeft op hun vragen. Onze assistentes zijn medisch geschoolde professionals die ervoor zijn opgeleid om -in samenwerking met de huisartsen en praktijkondersteuners- medische zorg aan u te verlenen. Alle adviezen die de assistente hierbij geeft zijn gebaseerd op de richtlijnen van het Nederlands Huisartsen Genootschap en worden altijd gecontroleerd door uw huisarts.

Beperkingen spreekuren vakantie: 
In verband met de verminderde bezetting van de artsen in de vakanties worden er in deze periodes geen afspraken gemaakt voor de volgende zaken:

- (Rijbewijs)keuringen
- Chirurgische ingrepen die niet spoedeisend zijn zoals bijvoorbeeld het verwijderen van moedervlekken, talgklieren en ouderdomswratten
- De jaarcontroles voor mensen met Diabetes mellitus
- Dubbele "controle" consulten

Spreekuren doktersassistentes
Elke dag tussen 14.00 - 16.00 uur kunt u OP AFSPRAAK bij de doktersassistente terecht voor de volgende behandelingen: 
- Geven van injecties die zijn voorgeschreven door de huisarts
- Wratten aanstippen 
- Verwijderen van hechtingen*
- Uitspuiten van oren 
- Uitstrijkjes Bevolkingsonderzoek Baarmoederhalskanker**
- Verbinden van wonden (via de huisarts)


* LET OP: Voor hechtingen verwijderen geldt dat dit alleen door ons gebeurt als de chirurgische ingreep ook door één van onze huisartsen plaatsvond. Indien u in het ziekenhuis bent geweest hiervoor dient u aldaar de hechtingen te laten verwijderen.
** U krijgt hiervoor een oproep van de GGD, indien u deze ontvangen heeft kunt u een afspraak bij de doktersassistente maken. Spreekuren praktijkondersteuners
Onze praktijkondersteuners houden zelfstandig spreekuren, vooral voor patiënten met een chronische ziekte, zoals astma/COPD, diabetes en hart- en vaatziekten.
Daarnaast hebben wij een praktijkondersteuner GGZ die u kan begeleiden bij psychische klachten en een praktijkondersteuner Jeugd.
De praktijkondersteuners werken onder verantwoordelijkheid van uw huisarts.

Spreekuur Novadic-Kentron consulente
Een keer per maand is verslavingsconsulente van Novadic-Kentron, mevr. Vogels, aanwezig in de praktijk. Zij kan u ondersteunen bij verslavingsproblematieken. Verwijzingen gaan via de huisarts of praktijkondersteuner GGZ.

Telefonisch spreekuur
Het telefonisch spreekuur is bedoel voor korte vragen of het doorgeven van uitslagen. De huisartsen en praktijkondersteuners bellen u zelf terug op de dagen dat zij werkzaam zijn tussen 12.00-14.00uur.
Als u een terugbelafspraak wilt maken, kunt u contact opnemen met de assistente. Wilt u dezelfde dag nog teruggebeld worden, graag bellen voor 10.00uur.
 

Nieuws en mededelingen
Opstarten reguliere zorgverlening
Opstarten reguliere zorgverlening
Geplaatst: 22 mei 2020
Nu de piek van de Corona-crisis over zijn hoogtepunt heen is, starten wij langzaam maar zeker de gewone zorgverlening voor u als patiënt weer op. Uiteraard doen we dit met de nodige voorzorgsmaatregelen om de 1.5 meter zoveel mogelijk te waarborgen.

Lees meer
Andere werkzaamheden POH Maaike Merkelbach en nieuwe praktijkondersteuner
Andere werkzaamheden POH Maaike Merkelbach en nieuwe praktijkondersteuner
Geplaatst: 22 mei 2020
Maaike Merkelbach neemt afscheid van haar patiënten. Praktijkondersteuner Ine Kuilder neemt de zorg van haar over. Ook zal POH Ingrid Bussels (ook werkzaam bij Gezondheidscentrum Achtse Barrier) ons per 15 juni ondersteunen op de woensdag.

Lees meer
MijnGezondheid.net direct toegankelijk voor alle patiënten van Huisartsenpraktijk Artois
MijnGezondheid.net direct toegankelijk voor alle patiënten van Huisartsenpraktijk Artois
Geplaatst: 22 mei 2020
Ook in deze Corona-tijden bieden wij u de normale huisartsenzorg, alleen wel vaker op aangepaste wijze. We gaan nog vaker gebruik maken van digitale hulpmiddelen. Dat doen we voor uw gezondheid en die van ons.

Lees meer