De praktijk | Spreekuren en huisbezoek


Spreekuur en huisbezoek
Alle spreekuren zijn op afspraak. Wij reserveren 10 minuten per afspraak.
Zoals gezegd, zijn wij allen uw huisarts. Bij het maken van een afspraak kunt u natuurlijk vragen naar een specifieke huisarts. Omdat de huisartsen parttime aanwezig zijn op de praktijk, kan het voorkomen dat u soms door een andere huisarts wordt geholpen.

Omdat het in verband met privacy lastig is om aan de balie de reden van uw komst te vragen, verzoeken wij u de afspraak telefonisch te maken.

Heeft u meerdere vragen of komt u voor een chirurgische ingreep, dan kunt u met de assistente overleggen of er extra tijd nodig is. Voor meerdere personen dient u altijd meerdere afspraken te maken.
 
Huisbezoeken zijn bedoeld voor patiënten die te ziek zijn om zelf naar de praktijk te komen.

Triage
Onze assistentes zijn medisch geschoolde professionals die ervoor zijn opgeleid om -in samenwerking met de huisartsen en praktijkondersteuners- medische zorg aan u te verlenen. Dit doen zij bijvoorbeeld tijdens hun inloopspreekuur waarbij ze verschillende ingreepjes en behandelingen zelfstandig uitvoeren. Hetzelfde geldt voor het telefonisch contact dat u met hen heeft. Tijdens dit telefonisch contact met de assistente zal zij een inschatting maken van uw klachten en beoordelen hoe spoedeisend deze zijn. Soms zal een (zelfzorg)advies volstaan, soms moet u (snel) gezien worden door de huisarts. Om deze inschatting goed en veilig te kunnen maken is het van belang dat de assistente vraagt naar uw klachten. Alle adviezen die de assistente hierbij geeft zijn gebaseerd op de richtlijnen van het Nederlands Huisartsen Genootschap en worden altijd gecontroleerd door uw huisarts.

Graag uw attentie voor het volgende:
In verband met de verminderde bezetting van de artsen in de vakanties worden er in deze periodes geen afspraken gemaakt voor de volgende zaken:

- (Rijbewijs)keuringen
- Chirurgische ingrepen die niet spoedeisend zijn zoals bijvoorbeeld het verwijderen van moedervlekken, talgklieren en ouderdomswratten
- De jaarcontroles voor mensen met Diabetes mellitus
- Dubbele "controle" consulten

 Mocht u twijfelen over de aard van uw afspraak, neem dan contact op met de assistente.


Spreekuren doktersassistentes
Elke dag tussen 14.00 - 16.00 uur kunt u OP AFSPRAAK bij de assistentes terecht voor de volgende behandelingen* :
 • Geven van injecties die zijn voorgeschreven door de huisarts
 • Wratten aanstippen
 • Verwijderen van hechtingen**
 • Uitspuiten van oren
 • Verbinden van wonden (via de huisarts)

 • ** LET OP: Voor hechtingen verwijderen geldt dat dit alleen door ons gebeurt als de chirurgische ingreep ook door één van onze huisartsen plaatsvond. Indien u in het ziekenhuis bent geweest hiervoor dient u aldaar de hechtingen te laten verwijderen. Indien dit op grote bezwaren stuit gelieve met ons te overleggen.

  De assistentes maken ook de uitstrijkjes in het kader van het Bevolkingsonderzoek Baarmoederhalskanker. Als u hiervoor een oproep heeft gekregen van de GGD, kunt u via onze assistentes een afspraak maken.  

  Spreekuren praktijkondersteuners
  Onze praktijkondersteuners houden zelfstandig spreekuren, vooral voor patiënten met een chronische ziekte, zoals astma, COPD, diabetes, hart- en vaatziekten, osteoporose en urine-incontinentie.
  Daarnaast hebben wij een praktijkondersteuner GGZ die u kan begeleiden bij psychische klachten en een praktijkondersteuner Jeugd.
  De praktijkondersteuners werken onder verantwoordelijkheid van uw eigen huisarts.


  Spreekuur Novadic-Kentron consulente
  Een keer per maand is verslavingsconsulente van Novadic-Kentron, mevr. Vogels, aanwezig in de praktijk. Zij kan u ondersteunen bij verslavingsproblematieken. Verwijzingen gaan via de huisarts of praktijkondersteuner GGZ.


  Telefonisch spreekuur
  Het telefonisch spreekuur is bedoel voor korte vragen of het doorgeven van uitslagen. De huisartsen en praktijkondersteuners bellen u zelf terug op de dagen dat zij werkzaam zijn tussen 12.00-14.00uur.
  Als u een terugbelafspraak wilt maken, kunt u contact opnemen met de assistente. Wilt u dezelfde dag nog teruggebeld worden, graag bellen voor 10.00uur.
   

  Nieuws en mededelingen
  Geslaagde heraudit
  Geslaagde heraudit
  Geplaatst: 7 juni 2019
  Onze huisartsenpraktijk is al jaren geaccrediteerd. Elk jaar komt een auditor van NHG Praktijk Accreditering (NPA) onze praktijk opnieuw toetsen. Ook dit jaar in april hebben we de audit met positief resultaat afgerond.

  Lees meer
  Begrenzing van ons praktijkgebied
  Begrenzing van ons praktijkgebied
  Geplaatst: 27 februari 2019
  Om onze zorgtaken goed te kunnen uitvoeren heeft onze praktijk een begrensd verzorgingsgebied dat zich beperkt tot de postcodes 5624 tot en met 5629.

  Lees meer
  Samen actief voor gezondheid, daar wordt iedereen beter van. Doe je mee?
  Samen actief voor gezondheid, daar wordt iedereen beter van. Doe je mee?
  Geplaatst: 30 januari 2019
  Wil jij actief aan de slag met en voor jouw gezondheid en welzijn? Dan sta je er niet alleen voor. Want Huisartsenpraktijk Artois staat je graag bij met raad en daad samen met het samenwerkingsverband van elz’ (eerstelijns zorg Achtse Barrier) en alle overige (welzijns)organisaties in de wijk.

  Lees meer